Piškotki

V zadnjem času se veliko pogovorov vrti okrog piškotov. Tisti, ki ste prišli do tega prispevka, ker ste iskali recepte, boste razočarani. Prispevek je popolnoma neužiten. Obiskovalce spletne strani moramo opozoriti, da naša spletna stran uporablja piškotke in seveda jim moramo ponuditi možnost, da se odločijo, če piškotke želijo ali ne.

Pustimo ob strani debate o (ne)smiselnosti tega početja in možnih alternativah, ter se posvetimo rešitvam. Pravzaprav je zelo uporabno rešitev ponudil Marko Lampret in sem jo sam samo testiral oziroma jo še dopolnjujem.

Uporabimo preprost vtičnik CookieCuttr. Tukaj sledi še eno opozorilo in malo modrovanja. Vtičnik za WordPress ni zastonj, je pa zelo poceni. 5 funtov in davek. V naših enotah približno 7 eur ali dva pira. Kupimo vtičnik, na mail dobimo povezavo za dolpoteg in shranimo zipano datoteko. Za namestitev vtičnika se odpravimo na našo spletno stran, na Vtičnike, kjer izberemo možnost “naložite vtičnik v .zip formatu preko te strani”.  Kliknemo, pobrskamo za .zip datoteko in kliknemo namesti.

Sledi še oblikovanje besedila in vklop vtičnika. Resnično preprosto in uporabno.

Več o piškotkih in zakonodaji v Smernice Informacijske pooblaščenca.

Enhanced by Zemanta

Related Images:

2 thoughts on “Piškotki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.