Fitnes

Tole je že 10. ali 11. verzija zapisa o fitnesu. Noben osnutek se mi ni zdel dovolj dober oziroma so vsi bili preveč enosmerno kritični in pisani s premalo distance. Tudi tale ni najboljši, ampak tako pač je. Najprej moram priznat, da fitnes ni moja najljubša oblika rekreacije. Velikokrat je preveč gneče, premalo zraka in preveč glasne glasbe. Razmigavanje telesa rad izkoristim za resetiranje glave in če je preveč motečih dejavnikov, je to težje oziroma potrebujem več energije, da se odklopim od okolice. Po drugi strani sem na trenutno telesno pripravljenostjo precej razočaran, zato je treba nekaj naredit. Tako sem se odpravil v Fitinn in nastalo je tole.

Kaj mi je všeč

Pregledal sem ponudbo precej fitnes centrov in Fitinn ima resnično nizko ceno. Ob vezavi za 12 mesec lahko vadiš za 19,90  eur mesečno, kar je dvakrat ali trikrat ceneje kot v ostalih centrih. Poleg tega trenutno poteka akcija brezplačne štirinajstdnevne vadbe, kar je zopet precej več kot v ostalih centrih, ki ponavadi ponujajo en brezplačen obisk. Lažje je spoznat fitnes, če ga lahko večkrat obiščeš. Spoznaš naprave, dinamiko obiskov in morebitne posebnosti.

Cena je pomemben, toda ne edini dejavnik. Spet opozorilo, da ne se smejat, toda v fitnes se velikokrat odpeljem z avtomobilom. Ne zaradi lenobe, čeprav sem kar deklariran lenuh, temveč zato, ker mi ni všeč sprehajanje pregretega telesa zunaj in ker sem velikokrat omejen s časom. Pri fitnesu je dovolj parkirnih mest, lahko pa se dovolj blizu pripeljemo tudi z javnim prevozom.

Pri vpisu ni nobenih posebnosti, razen to, da te ob prvem obisku fotografirajo. Menda jim je tako lažje nadzorovati kdo prihaja v fitnes. Ostalih razlik z ostalimi centri nisem opazil. Osebje je prijazno in nasmejano. Mogoče se zdi čudno, da to poudarjam, toda meni je prvi vtis pomemben in lepše mi je obiskovat lokacije, kjer je odnost nasmejan in sproščen.

Garderoba je velika, z velikimi omaricami. Mogoče koga zmoti razpored omaric. Vse se ob stenah, zato je na sredini veliko prostora in to zmanjša občutek intime. Nekaterim se zdi moteče biti kot od boga poslan na tako odprtem prostoru, drugi pač radi pokažejo kaj vse so zgradili na svojem telesu. Meni osebno ni moteče, bi pa lahko v tako velik prostor postavili širše klopi.

Oprema fitnesa se mi zdi super. Dovolj je naprav za moč, uteži in kardio naprav. Preizkusil sem skoraj vse naprave in res nimam pripomb. Vse so bile čiste in nepoškodovane. Za tiste, ki rabijo dodatno zabavo je dovolj dobro vidnih zaslonov. Glasba je na primerni jakosti, da ni moteča, hkrati pa dovolj prekrije hrup naprav za moč in padajočih uteži.

Kaj mi ni všeč

Zastonj kosila res ni in tudi pri poceni stvareh je, kot ste verjetno že sklepali, nekaj minusov. Za prvi minus izveš že ob vstopu. Omarice v garderobah nimajo ključavnic. Nekaj jih imajo na blagajni, vendar mogoče ne vedno. Seveda si lahko obešanko vsak obiskovalec kupi kar na blagajni.

Druga dva minus izhajata iz istega problema. Uporaba tehtnice in tuša na kovance. Ne vem kako to spremljate ostali, toda v moji denarnici zelo redko ostanejo kovanci, poleg tega mi še nikoli ni prišlo na pamet, da bi si pred obiskom fitnesa pripravil kovanec za 50 centov s katerim bi plačal tuširanje oziroma kovanec za 20 centov s katerim bi plačal tehtanje.

Kaj bi pričakoval

Ob obisku fitnesa pričakujem servis v celoti. Raje plačam nekaj več in se potem ne rabim ubadat s kovanci in obešankami. Od fitnesa pričakujem čistočo, dobro prezračenost, čiste in nepoškodovane naprave ter osnovne higienske nujnosti. Predvsem tuširanje se mi zdi zelo pomembno. Nič mi ni bolj neprijetnega, kot da ves prešvican in pregret pridem do tuša in tam najdem avtomat, ki me bo opral, če vanj vržem kovanček. Kaj pa, če imam v denarnici samo 50 centov (za 5 minut tuširanja) in mi ob drugem miljenju zmanjka časa? Lahko grem namiljen domov, lahko se tuširam pri kom drugem ali pa grem prosit, če mi kdo posodi/podari denar, da se splaknem. Ne hvala.

Tudi obešanke se mi ne ljubi kupovat. Zaklepanje omaric z elektronskimi zapesnicami je odlična ideja. Sprejmem tudi zaklepanje s ključem. Vse ostalo se mi ne zdi primerno za normalen fitnes.

Menim, da bi z malo popravki (lahko tudi malo višjo ceno) Fitinn bil zelo simpatičen fitnes.

Related Images:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.