Danijel doma

Ljubota še iščemo, ampak Danijel je doma in čas je za kratek povzetek poti po Filipinih. Za lažjo predstavo je v pomoč zemljevid naselij in prenočiš, kjer sem parkiral svojo zadnjo plat.

Seveda ne smem pozabiti na finačne plati potovanja. Stroške za dve osebi sem razdelil v sedem kategorij: hrana, luksus, prevoz, spanje, telefonija, vstopnine, zdravje. Kategorija luksus obsega nekaj daril za domače, masaže in higienizacijo pred odhodom. V kategoriji telefonija so zajeti stroški adapterjev (pozabil vzeti doma), sim kartic in polnjenja predplačniške kartice (naložit moraš minimalno 1000 pesov, da lahko aktiviraš mesec dni neomejenega dostopa do interneta). V kategoriji prevoz so vsi letalski prevozi, ladje, trajekti, taksiji in tricikli. Vključno z obveznimi taksami. V kategoriji zdravje so vključena cepljenja pred odhodom (hepatitis A in B  ter tifus), zdravstveno zavarovanje za tujino in nakup antimalarikov. Spranje zajema resorte, hotele, motele in pranje cunj. Vstopnine so vstopnine v rezervate in farme ter doplačila za krajše izlete in izposojo opreme.  V hrano pa so vključeni vsi obroki hrane, nakupi vode in tudi popivanje.

Kategorije Poraba za dve osebi
hrana                      378 €
luksus                       93 €
prevoz                   2.486 €
spanje                      693 €
telefonija                       41 €
vstopnine                       75 €
zdravje                      146 €
SKUPAJ                   3.914 €

Skupaj približno dva tisočaka na osebo. Na srečo se da več kot polovico stroškov razdeliti na daljše obdobje pred potovanjem. Samo potovanje pa opraviti tudi s kakšno cenejšo nočitvijo, cenejšim prevozom in še več cenejše hrane. Po eni strani torej dokaj visok znesek, po drugi strani pa 30 dni potovanju ni malo. Vsekakor dopust, ki si ga ne morem privoščiti vsako leto, bi ga pa z veseljem prakticiral večkrat letno.

Related Images:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.