Krompir gre v kino

Priznam, da mi včasih zadiši čips. Pa tudi pokovka. In seveda se zgodi, da nič od tega ni doma. Pravzaprav se zgodi, da ob pogledu v hladilnik pomislim, da me je oropal Lakotnik. In tako je bilo tudi tokrat. Na srečo sem našel tri krompirje in eno pivo. Tako, med nami, počutil sem se kot povprečen Slovenec takoj po vojni, ko nikjer ni bilo nič. Toda, tudi iz teh stvari se lahko pripravi prigrizek za ogled filma/tekme.

Sestavine za enega (2-3 manekenki):
– 3 povprečni krompirji
– sol
– olje
– ponev
– pivo

Najprej odpremo pivo in spijemo požirek, ali dva. Sledi dolgočasen del, ki mu rečemo lupljenje krompirja. Priporočam uporabo “filke”. Krompir naribamo z ribežnom, posolimo, premešamo in malo počakamo, da spusti vodo. Da čakanje ne bo preveč naporno in dolgočasno, popijemo požirek ali dva piva in pregledamo tviterje.

20120916-212301.jpg

Odlijemo vodo, oblikujemo pleskavice/palačinke ali kakorkoli že želi kdo poimenovati to zadevo. Segrejemo ponev, kanemo olje in vržemo zadevo notri. Malo pečemo na eni strani. Občasno potresemo posodo, da se ne preveč zažge. Nato še malo pečemo na drugi strani in ko se nam zdi primerno zažgano, serviramo.

Če je ostalo še kako pivo, ga ponudimo zraven.

20120916-212626.jpg

20120916-212646.jpg

PS: Oblike se mi ni dalo urejat, ker gre to na tablici prepočasi.
PSS: Mlajše od 18. let minister opozarja, da lahko pijejo samo brezalkoholno pivo.

4 thoughts on “Krompir gre v kino

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.