Fuzbal prigrizek

Pri prispevek v novi kategoriji je prilożnost, da preizkusim pisanje v iPad WordPress aplikaciji. Kategorija je popolnoma nova in je z obstoječimi povezana le na način, ki ni primeren za javno objavo.

In, tatataraaa, kategorija je hrana. Vzpodbuda za tale recept pa vročina in Euro 2012. Spremljanje nogometa vedno vključuje tudi hladno pivo in privrizke. K temu dodajmo še čiščenje hladilnika in dobimo preprost recept, ki ga lahko poljubno kombiniramo.

Za pripravo potrebujemo:
– 2 ali 3 zrele avokade
– 1 kislo smetano
– slab kilogram tune (piščanca, purana, …)
– rukolo, paradižnik, kumarice, …
– tortilje
– tabasco, sol, poper.

Avokado izdolbemo in pretlačimo z vilico. Če smo preleni, ga lahko demoliramo tudi s paličnim mešalnikom. Dodamo tabasco, sol, poper ter kislo smetano (približno 2 jedilni žlici smetane na en povprečen avokado) ter še malo mešamo.

V drugem delu kuharije narežemo tuno na zrezke in jih popečemo na olivnem olju. Fino je, če jih solimo. Popečeno tudi narežemo na manjše kose. V primeru uporabe piščanca/purana/… meso najprej narežemo in šele nato popečemo.

Sledi samo še serviranje. Tortiljo poškropimo z vodo in zabrišemo za 30 sekund v mikrovalovko ali za kako minuto v teflonsko ponev. Segrete tortilje se lepše zvijajo. Ogreto tortiljo namažemo s pripravkom iz 4 dela tega zapisa, dodamo zelenjavo iz 4 alineje 3 dela zapisa, popečeno meso in zavijemo tortiljo. Za lažje serviranje in konzumiranje priporočam, da vsako porcijo zavijete v alu folijo.

PS: za vse napake, zastrupitve, pridobitve na teži in druge nevšečnosti ne prevzemam nobene odgovornosti.

PSS: slik ni, ker je bilo vse prehitro pokonzumirano

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.