Ponovoletno čiščenje

Takole, 2013 je postalo staro, 2013 je novo. 1.1. sta srečneže prebudila vonj po sarmi in zvoki dunajskih filharmonikov. Preostanek naroda je optimistično iskal telefonsko številko tvrdke Halo sarma in je seveda ni našel. Med temi srečneži sem bil tudi sam in ker lakota ni hotela stran, sem se lotil pospravljanja kuhinje. Iz malo sestavin ter ostanka narezka je nastalo tole.

Sestavine so:
– 5-7 krompirjev,
– solata,
– ostanki narekza (najboljši je pršut),
– začimbe in
– kozarec vode za odganjanje kuharjevega mačka.

Priprava spada v kategorijo “uspe tudi mrtvopijanim” in obsega samo preproste operacije. Najprej olupimo krompir, ga operemo in narežemo na slab centimeter debele rezine. Krompir damo v ponev, dodamo začimbe. Če ste zelo vegetirani, lahko dodate samo vegeto. Čez krompir natrgamo pršut in prilijemo toliko vode, da skoraj prekrije krompir. Na začetku raje malo manj vode, saj jo lahko dodajamo sproti in tako uravnavamo gostoto.

20130104-201705.jpg

Ponev postavimo na štedilnik ter se lotimo čiščenja solate. Občasno malo premešamo krompir. Ko je krompir mehak, ga pretlačimo/zmešamo/previlicamo ali pač nekaj naredimo, da nastane poljubno homogena zmes. Meni je všeč tako zmešan:

20130104-202053.jpg

Za serviranje postrežemo krompir in solato. Zraven lahko dodamo še malce zdravilnega smutija (kašice). Priprava tega je še bolj preprosta. Potrebujemo:
– 2 ali 3 kivije,
– jabolko,
– pomarančni sok in
– med.

Sestavine vržemo v blender in blendamo dokler ni tekoče.

20130104-202416.jpg

To je to. Zdravo, čisto, poceni in preprosto.

Related Images:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.