Kako v excelu pobrišemo zvezdico?

Minilo je kar nekaj časa od zadnjega prispevka o excelu. Obljubim, da bo današnji zelo kratek in preprost. Najprej kratek opis problema. Vsak odpadek ima šest mestno klasifikacijsko številko, nevarni odpadki pa še dodatno zvezdico oziroma asterix (*) in prav tale zvezdica me je motila, ko sem urejal sezname odpadkov.

Brisanje zvezdic z urejanjem vsake celice posebej se mi je zdelo prenaporno, prav tako se mi ni dalo urejat seznama na tak način, da bi imel vse celice z zvezdico na kupu in bi lahko uporabil funkcijo “=LEFT(celica;št.znakov)“, zato sem hotel uporabiti najpreprostejšo rešitev; CTRL+H (najdi in zamenjaj).

Vsi že veste, da zvezdica pomeni “vse”. Sam seveda na to nisem pomislil. Označil sem stolpec s klasifikacijskimi številkami, uporabil CTRL+H, v prvo polje vpisal “*” v drugo nič (torej “”) in kliknil zamenjaj vse. S tem sem pobrisal vsebino vseh celic v tem stolpcu.

Rešitev

Rešitev je preprosta. Uporabimo najdi in zamenjaj (CTRL+H), le da v polje najdi vpišemo “~*” (brez navednic) in v polje zamenjaj “”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.